okładka

Ryby i bezkręgowce morskie : pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie

Sikorski, Zdzisław Edmund, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

Rok wydania: 2004.

Mięczaki technologia., Ryby morskie technologia., Skorupiaki technologia, Ryby Ryby morskie technologia podręcznik akademicki, Technologia żywności Mięczaki technologia podręcznik akademicki, Mikrobiologia żywności Skorupiaki technologia podręcznik akademicki, Konserwowanie żywności, Przetwory rybne, Kontrola jakości, Wartość odżywcza, Podręczniki akademickie

dostępne:

1 z 1

Autor
Sikorski, Zdzisław Edmund
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Ryby i bezkręgowce morskie : pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie
ISBN
83-204-2867-X : zł 36
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Rok wydania
2004.
Objętość
XIV, 391 s. :
Rozmiary
24 cm.
Seria
Żywność, Jakość, Technologia
UKD
637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka dostępna również w wersji elektronicznej.
Hasła przedmiotowe
Mięczaki technologia.
Ryby morskie technologia.
Skorupiaki technologia
Ryby Ryby morskie technologia podręcznik akademicki
Technologia żywności Mięczaki technologia podręcznik akademicki
Mikrobiologia żywności Skorupiaki technologia podręcznik akademicki
Konserwowanie żywności
Przetwory rybne
Kontrola jakości
Wartość odżywcza
Podręczniki akademickie
Słowa kluczowe
surowce żywnościowe morza nauka o żywności pozyskiwanie ryb,bezkręgowców morskich morskie surowce żywnościowe ryby rekiny głowonogi ślimaki małże skorupiaki wartość użytkowa surowców morskich mechaniczna obróbka surowców chłodzenie przechowywanie chłodnicze zamrażanie przechowywanie zamrażalnicze suszenie odwadnianie solenie marynowanie wędzenie ryb wytwarzanie konserw rybnych przetwory z rozdrobnionego mięsa ryb przetwory z rozdrobnionego mięsa bezkręgowców morskich wytwarzanie mączki rybnej wytwarzanie hydrolizatorów paszowych wytwarzanie olejów koncentraty białkowe produkty aktywne biologiczne jakość produktów rybnych
020
%a 832042867X
080
%a 637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
080
%a 637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
100
%a Sikorski, Zdzisław Edmund
245
%a Ryby i bezkręgowce morskie : %b pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie /
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, %c 2004.
300
%a XIV, 391 s. : %b fot., rys., tab., wykr. ;%b fot., rys., tab., wykr. ;%b fot., rys., tab., wykr. ; %c 24 cm.
490
%a Żywność, Jakość, Technologia
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
530
%a Książka dostępna również w wersji elektronicznej.
650
%a Mięczaki %x technologia.
650
%a Ryby morskie %x technologia.
650
%a Skorupiaki %x technologia
650
%a Ryby%a Ryby morskie %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Technologia żywności%a Mięczaki %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Mikrobiologia żywności%a Skorupiaki %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Konserwowanie żywności
650
%a Przetwory rybne
650
%a Kontrola jakości
650
%a Wartość odżywcza
655
%a Podręczniki akademickie
692
%x surowce żywnościowe morza%x nauka o żywności%x pozyskiwanie ryb,bezkręgowców morskich%x morskie surowce żywnościowe%x ryby%x rekiny%x głowonogi%x ślimaki%x małże%x skorupiaki%x wartość użytkowa surowców morskich%x mechaniczna obróbka surowców%x chłodzenie%x przechowywanie chłodnicze%x zamrażanie%x przechowywanie zamrażalnicze%x suszenie%x odwadnianie%x solenie%x marynowanie%x wędzenie ryb%x wytwarzanie konserw rybnych%x przetwory z rozdrobnionego mięsa ryb%x przetwory z rozdrobnionego mięsa bezkręgowców morskich%x wytwarzanie mączki rybnej%x wytwarzanie hydrolizatorów paszowych%x wytwarzanie olejów%x koncentraty białkowe%x produkty aktywne biologiczne%x jakość produktów rybnych
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-2867-X : zł 36

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 86071
Sygnatura: W 639
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane